• Noi suntem

 • Suntem membri :

 • Realizam ziarul:

 • Yahoo Mess ID:

  asus_suceava
 • E-mail:

  asus_suceava@yahoo.com
 • Telefon:

  0753 595 452

  0745 600 494

 • Sediu:

  USV Campus, Căminul nr. 2, camera 17 (parter).

 • Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

  Join 17 other followers

 • Top articole

Zilele și Nopțile Studențești (ZNSt) 2013

 

“Zilele si Nopţile Studenţesti”, este un proiect aflat la a III a ediție și are ca scop atragerea studenților din Universitatea Suceava spre participarea la activitati extracurriculare.

Scopul îl constituie implicarea studenţilor în activităţi de natură educaţională, culturală şi socială cu care aceştia să se identifice, pentru aşi dezvolta un cult al participării.

 1. Educațional-Cultural

A.S.U.S., prin intermediul ZNSt (Zilele și Nopţile Studenţesti), aduce în faţa studenţilor o altenativă la dezvoltarea educaţională pe care o primesc în facultate.

Pe de altă parte, ZNSt le propune studenţilor o abordare nonformală, concretizată prin concursuri educaţionale, conferinţe, proiecţie de scurt metraje, toate cu scopul de a stimula şi de a valorifica potenţialul şi capacităţile fiecărui individ în parte.

Evenimente:

 • Proiecţie de filme scurt-metraje pe o clădire

Scopul acestui eveniment este de a promova ideea vizionării unor filme în aer liber, acestea având mesaje particulare.

 • Dezbatere

Se va ţine o dezbatere pe teme de interes alese de studenţi, acestea având drept rezultat soluţii la anumite probleme studenteşti, sau chiar de interes național.

 • Concurs de cultură generală;

Cuprinde întrebări din domeniile: geografie, istorie, sistem universitar, legea învățământului superior etc.

 • Training

Această activitate are scopul de a le da oportunitatea studenților suceveni de a învăță să țină un discurs public și să comunice eficient.

 • Turul cultural al orașului Suceava

Familiarizarea studentilor cu principalele obiective cultural-turistice ale municipiului Suceava, reprezintă scopul acestei experiențe.

 1. Divertisment

“Încă nu s-a înţeles că doar prin distracţie, pasiune și râs se obţine o adevarată creştere culturală.” (Dario Fo). În acest sens, vrem să spunem că diverstimentul este doar o cale spre dezvoltare, prin diverse activităţi care implică spiritul de echipă, spontanietatea, creativitatea, imaginaţia şi nu în ultimul rând, o doză de copilărie.

Evenimente:

 • Karaoke, concurs de bancuri
 • Dance battle, pantomimă, concert în aer liber, duelul chitariștilor.
 • Jocurile copilăriei

Departamentul cultural-educațional a introdus aceste jocuri ale copilăriei (șotron, elastic, de-a v-ați ascunselea, lapte gros, țară, țară! vrem ostași!, etc.) pentru a ne readuce aminte de distracția inocentă caracteristică vârstei. Studenții prin aceste jocuri presupus uitate își vor dezvolta creativitatea, imaginația, spiritul de echipă, spiritul competitiv chiar și abilitățile fizice.

 1. Sănătate și Mediu

Având în vedere problemele de mediu şi de sănătate din toată lumea, implicit ţara noastră, dorim prin acest departament să conştientizăm în rândul studenţilor necesitatea de a-şi menţine un corp sănătos şi un mediu curat. Cu ajutorul unor instituţii de specialitate, vrem să aducem cât mai multă informaţie despre anumite probleme cotidiane care ne privesc.

Evenimente:

 • Colectarea si utilizarea materialelor reciclabile

În cadrul acestui proiect dorim să arătăm studenților comportamentul propice mediului. Colectarea materialelor reciclabile din campusul studențesc ne va pune la dispoziție suportul material necesar pentru concursul de creație artistică eco.

 • Curs de prim ajutor, autoapărare, anti-sida, anti-drog, anti-fumat, donat sânge

Aceste cursuri au scopul de a informa studenţii de pericolele reprezentate de anturajele nocive, de realele probleme a drogurilor, a fumatului şi a HIV-ului. Informaţiile vor fi benefice atât pentru soluţionarea posibilelor probleme cât şi pentru prevenirea acestora.

 1. Sportiv

“Mens sana in corpore sano” este una dintre ideile după care ar trebui să se ghideze orice om, pentru că degeaba ai o minte limpede dacă aptitudinile fizice nu te ajută. Pentru a satisface şi nevoia de sport a studenţilor noştri, vom organiza diverse competiţii şi campionate sportive, pe gustul tuturor.

Evenimentele se vor împărți în două categorii:

 1. Jocuri de echipe:

–          Handbal

–          Basket

–          Fotbal

–          Volei

 1. Jocuri pe individual:

–          sah

–          table

–          skandenberg

–          poker (texas hold’em)

–          tenis de masă

 1. Treasure Hunt 

Concurs care va pune la încercare abilităţile de orientare, înterpretare şi decizionale ale concurenţilor. Jocul constă în plasarea unor indicii în diferite părţi ale oraşului la care concurenţii trebuie să ajungă, iar pe baza acestora să găsească o “comoară”.

Progranul ZNST se găsește aici. 

 Parteneri ZNSt 2012

Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 • Parteneri de încredere:

 • Arhiva: