• Noi suntem

 • Suntem membri :

 • Realizam ziarul:

 • Yahoo Mess ID:

  asus_suceava
 • E-mail:

  asus_suceava@yahoo.com
 • Telefon:

  0753 595 452

  0745 600 494

 • Sediu:

  USV Campus, Căminul nr. 2, camera 17 (parter).

 • Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

  Join 17 other followers

 • Top articole

Simularea Parlamentului European

Plictisit de monotonia de zi cu zi? Cursurile nu ți se mai par așa atractive? Încearcă ceva nou și plin de cultură! Satisfacție 100 % garantată!

Începând cu 29.11.2010 Asociația Studenților din Universitatea Suceava desfășoară proiectul tradițional ”Studenți suceveni în Europa”, ediția a  IV-a, “Studenți suceveni în Parlamentul European”, proiect adresat tuturor studenților din Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Poate vă întrebați de ce să participați? Iată și răspunsul prin care vă dezvăluim în același timp și scopul: A.S.U.S. dorește să-i ofere studentului sucevean posibilitatea de a cunoaște noțiuni fundamentale legate de Uniunea Europeană, Parlamentul European și rezolvarea atribuțiilor ce țin de această meserie, urmând a înțelege mai ușor procesele deciziționale!

Proiectul se va derula pe parcursul a trei zile, mai exact de pe 9 până pe 11 decembrie, în cadrul căruia participanții își vor lua în primire sarcinile conform grupărilor politice existente: Grupul Partidului Popular European (Creștin – Democrat), Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, Grupul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa, Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană, Conservatorii și Reformiștii Europeni, Grupul Confederal al Stângii Unite Europene/ Stânga Verde Nordică, Grupul Europa Libertății și Democrației.

Membrii acestor grupuri vor alcătui trei comisii structurate pe domenii precum social, educațional și bugetar, în cadrul cărora se vor dezbate și analiza problemele arzătoare din aceste domenii, vor crea proiecte de lege după care vor aduce  amendamente.

Conferința de deschidere îi va antrena pe participanți în  socializare și lărgiri de orizonturi. Obiectivul proiectului este acela de a oferi participanților ocazia de a-și dezvolta abilitatea de argumentare, de a folosi tactici de abordare a problemelor de interes și de a găsi căi de soluționare ale acestora. Mai mult vor cunoaște o parte din legislația europeană, în special referitoare la studenți. Astfel vor intra cat mai mult în pielea unui europarlamentar pe întreaga durată a proiectului.

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, ne dorim ca particianții să-și lărgească aria de cunoștințe, să socializeze și să își dezvolte abilitățile oratorice, în cadrul dezbaterilor din plen și comisii.

Tot pe parcursul acestui proiect veți cunoaște invitați cu funcții publice care vă va inspira mai mult sau mai puțin în activitatea voastră de-a lungul proiectului sau de ce nu în viață!

Înscrierile se fac aplicând formularul de pe http://www.asussv.wordpress.com și trimițându-l la inscrieri.speu@yahoo.com. Așteptăm să vă implicați, să vă pese de comunitatea civică, să doriți să aflați mai multe lucruri. Îndrăzniți, ieșiți în evidență! Fii un europarlamentar timp de trei zile! Meriți măcar atât, iar noi îți punem la dispoziție șansa. Profită acum de ea – Simularea Parlamentului European!

Daca vrei sa participi, descarca formularul.

Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 • Parteneri de încredere:

 • Arhiva: