• Noi suntem

 • Suntem membri :

 • Realizam ziarul:

 • Yahoo Mess ID:

  asus_suceava
 • E-mail:

  asus_suceava@yahoo.com
 • Telefon:

  0753 595 452

  0745 600 494

 • Sediu:

  USV Campus, Căminul nr. 2, camera 17 (parter).

 • Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

  Join 17 other followers

 • Top articole

Mici îndrumări pentru STRESIUNE

Deoarece a început sesiunea, dorim să oferim un mic ajutor informațional pe care să-l folosiți pe durata sesiunii.

1. NU PIERDE TIMPUL!!! Ai timp suficient ca să poți învăța pentru examene, chiar dacă nu ai reușit în timpul semestrului. Lasă deoparte alte activități cum ar fi: jucatul pe calculator, navigatul pe facebook, youtube, hi5, Messenger, convorbirile interminabile la telefon, uitatul pe pereți, ieșitul în cluburi, etc.

2. PROGRAMEAZĂ TIMPUL EFICIENT!!! Nu te apuca să înveți tot odată, ci progresiv. Alocă câteva ore pentru studiu(să zicem 2 ore), după care ia o mică pauză, în jur de 30-60 de minute. Apoi revino la programul de studiu de stabilit. Dacă până la următorul examen ai 2, 3 zile rămase, această metodă îți oferă șansa să înveți progresiv. NU LĂSA STUDIUL PENTRU ULTIMA ZI DINAINTEA EXAMENULUI!

3. RESPECTĂ ODIHNA NOAPTEA! E un fapt demonstrat ştiinţific: somnul îmbunătăţeşte asimilarea cunoştinţelor. În plus, îți reîmprospătează mintea și corpul. NU STA TREAZ TOATĂ NOAPTEA, CĂCI A DOUA ZI NU VEI DA RANDAMENT.

4. ALIMENTEAZĂ-TE CORESPUNZĂTOR! Respectă cele 3 mese zilnice, consumă multă apă și vitamina C. Pentru detalii despre alimentația în timpul sesiunii accesați linkul: http://www.evenimentul.ro/articol/preparate-naturale-pentru-stimularea-gindirii-si-cresterea-performantelor-intelectuale.html

5. ÎNVAȚĂ ÎMPREUNĂ CU UN COLEG, dacă crezi că îți este mai ușor. El te va asculta pe tine, iar tu pe el. Astfel învățați unul de la altul, împreună.

6.ÎNVAȚĂ CUM ÎȚI ESTE MAI UȘOR! Unii au o memorie vizuală bună, alții au o memorie auditivă bună. Dacă consideri că înveți mai bine făcându-ți schițe (colorate, subliniate, etc.)  sau ascultându-te pe tine sau vreun coleg în timpul procesului de studiu, profită de acest lucru.

7. RECAPITULAREA E MAMA ÎNVĂȚĂRII! După ce ai terminat de studiat, oferă câtva timp și recapitulării. Astfel, îți vei reactualiza informațiile învățate cu mai mult timp în urmă. NU TE PANICA dacă sunt lucruri pe care nu ți le mai amintești clar. Mintea ta poate fi obosită și ai nevoie de odihnă/pauză. Când vei fi odihnit îți vei aminti cu ușurință ceea ce ai studiat.

8. NU TE STRESA!!! Nu are rost să îți consumi mai mulți neuroni. Nu are rost să te impacientezi. Dacă îți construiești un program eficient de studiu nu ai de ce să te îngrijorezi de reușita la exament.

Multă BAFTĂ la examene!!!

Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 • Parteneri de încredere:

 • Arhiva: