• Noi suntem

 • Suntem membri :

 • Realizam ziarul:

 • Yahoo Mess ID:

  asus_suceava
 • E-mail:

  asus_suceava@yahoo.com
 • Telefon:

  0753 595 452

  0745 600 494

 • Sediu:

  USV Campus, Căminul nr. 2, camera 17 (parter).

 • Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

  Join 17 other followers

 • Top articole

Fii student reprezentant!!! – Cum? Unde? De ce?

 Ce este reprezentarea studenților?

A fi student reprezentant, după cum poți deduce din denumire, înseamnă a-ți reprezenta colegii în forurile de conducere ale facultății tale și ale universității (Consiliul Facultății, , Senatul Universității, Consiliul de Administrație, Consiliul Departamentelor), timp de un an.

 Unde ajungi să îți reprezinți colegii dacă te hotărăști să candidezi și desigur… dacă ești ales?

Studentul cu numărul cel mai mare de voturi ajunge în Senatul Universității și va reprezenta toți studenții facultății sale! În funcție de facultate, studenții cu numărul cel mai mare de voturi, aleși de către colegii lor, ajung în Consiliul Facultatii (CF), după cum urmează:

Educație Fizică și Sport – primii 2 studenți aleși

Inginerie Alimentară – primii 2 studenți aleși

Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor – primii 5 studenți aleși

Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management – primii 3 studenți aleși

Istorie și Geografie – primii 4 studenți aleși

Litere și Știinte ale Comunicării – primii 6 studenți aleși

Silvicultura – primii 3 studenți aleși

Științe Economice și Administrație Publică – primii 7 studenți aleși

Științe ale Educației – primii 2 studenți aleși

Cum poți ajunge să fii student reprezentant?

În primul rând trebuie să îți depui candidatura, după care urmează să fii votat de către studenții pe care îi reprezinți.

Pentru depunerea candidaturii  trebuie să completezi formularul ONLINE de pe blogul organizației cu rol reprezentativ ( asussv.wordpress.com) la rubrica <<ALEGEREA STUDENȚILOR REPREZENTANȚI>>. De asemenea, trebuie să trimiți la adresa de e-mail student.reprezentant@yahoo.com  un Curriculum Vitae, împreună cu o poză tip buletin în format digital. Urmărește data limită de depunere a candidaturii și înscrie-te din timp!

Ce trebuie să faci dacă ajungi student reprezentant?

În procesul de reprezentare este indicat să ai o comunicare cât mai bună în principal cu următorii actori: în primul rând cu studenții pe care îi reprezinți, cu reprezentanții la nivel de grupă/serie/an, cu organizațiile studențești apoi cu conducerea facultății respective, conducerea universității, reprezentanții studenților dar și partea administrativă a căminelor, cantinelor, biblioteca universității, alți senatori consilieri din alte universități.

Ca student senator sau consilier trebuie să ai întalniri periodice cu colegii tăi senatori și consilieri pentru sa vă consulta între voi. Este important să fiți UNIȚI și să susțineți întotdeauna poziții comune. Trebuie să le comunici studenților, șefilor de an, deciziile luate în forurile din care faci parte;

În plus, trebuie să elaborezi câte un raport de activitate la sfârșitul fiecărui mandat, pe care să-l depui la organizaţia legal constituită, reprezentativă la nivelul universităţii, acesta fiind disponibil tuturor studenţilor pe care îi reprezinți.

Citește regulamentele de funcționare a Consiliului Facultății, al Senatului și al Comisiilor. Acestea se găsesc pe site-ul universității. Insistă cu procesul de căutare, nu sunt întotdeauna usor de găsit! Trebuie să organizezi întâlniri cu studenții, să îi informezi prin toate metodele accesibile (site, blog al studenților reprezentanți, id.studentreprezentant,presa studenteasca), să îi consulți și să identifici problemele cu care aceștia se confruntă. Pentru a fi întotdeauna pregătit pentru ședințele de consiliu sau senat trebuie să ceri ordinea de zi stabilită pentru acestea cu minim o săptămână înainte de data programată a întâlnirilor. Dacă nu îți este pusă la dispoziție semnalează această situație în cadrul consiliului, organizațiilor studențești reprezentative sau secretarului șef al universității; Informează-te și participă activ la întâlnirile cu comisia de etica și calitate;

De ce să candidez ? Dacă nu candidez, de ce să votez ?

De câte ori ai avut ocazia să îți spui părerea despre lucrurile care contează ? Despre regulamentul de cazare, taxa de cămin, taxa de studiu, valoarea burselor, lipsa profilor la cursuri, frigul din sălile de curs, lipsa net-ului în cămin, lipsa calității serviciilor de învățământ superior ?

De câte ori ai fost informat despre schimbările din programă sau întrebat ce părere ai TU despre asta ?

Reprezentăm 90% din comunitatea academică !!! Suntem beneficiarii direcți ai ofertei sistemului de învățământ superior!!! Avem dreptul să luăm parte la deciziile care ne privesc și care ne influențează viața de student!!!

Să învățăm să spunem nu, atunci când trebuie, să cerem când avem nevoie, să participăm activ la procesul de îmbunătățire a calității învățământului superior sucevean!!!

Leave a comment

1 Comment

 1. Sa speram ca poate asa se reformeaza intr-un mod corect invatamantul, se tot schimba anual si nu se imbunatateste..

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 • Parteneri de încredere:

 • Arhiva: