• Noi suntem

 • Suntem membri :

 • Realizam ziarul:

 • Yahoo Mess ID:

  asus_suceava
 • E-mail:

  asus_suceava@yahoo.com
 • Telefon:

  0753 595 452

  0745 600 494

 • Sediu:

  USV Campus, Căminul nr. 2, camera 17 (parter).

 • Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

  Join 17 other followers

 • Top articole

ANOSR se solidarizeaza cu studentii din IRAN

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania se alatura organizatiilor studentesti membre in European Student’s Union (ESU) intr-o actiune de respect si solidaritate fata de studentii protestatari din Iran care va avea loc in data de 11 februarie intre orele 11-14 in toata tara.
European Students` Union impreuna cu Iranian Youths Networks au demarat campania cu numele END OPPRESSION, dedicata studentilor arestati si condamnati la moarte in Iran. Campania doreste sa transmita un mesaj de protest impotriva actiunilor guvernului iranian si sa evidentieze importanta sustinerii recentei lupte iraniene pentru libertate, egalitate si democratie.
Astfel, organizatiile studentesti membre ANOSR din diferite centre universitare din Romania s-au alaturat altor 20 de centre universitare din Europa in semn de solidaritate fata de studentii iranieni.
In ultimele 7 luni, lumea intreaga a fost martora la groaznica injustitie facuta de guvernul iranian impotriva protestatarilor pasnici. Cel putin 8 persoane au fost ucise si cel putin 1300 arestate intre care si numerosi studenti. Scenele din Teheran aduceau aminte de Revolutie si situatia celor arestati nu s-a schimbat cu nimic. Facand parte din tara in care studentii au participat la o miscare sociala violenta acum 20 de ani, avem datoria sa actionam.
Astfel, JOI 11 februarie, intre orele 11-14, organizatiile membre ANOSR se vor mobiliza intr-o actiune simbolica: studentii vor purta banderole si haine negre si vor merge la biserica pentru a aprinde 8 lumanari in memoria celor morti si 25 de lumanari pentru cei vii. Fiind o actiune narionala a tuturor organizatiilor membre ANOSR, la nivel national se va atinge un numar de peste 1300 de lumanari in sprijinul celor vii.
Campania END OPPRESSION este o actiune la nivel international, iar in 11 februarie se vor desfasura proteste concomitent in intreaga Europa in urmatoarele orase principalele : Amsterdam, Eindhoven, Groningen, The Hague (Olanda), Copenhaga, Arhus (Danemarca), Berlin, Frankfurt, Hannover, Nurembeg, (Germania), Roma, Florenta, Milano,(Italia), Londra(Anglia), Stockholm, Gotenberg (Suedia), Oslo (Norvegia), Paris (Franţa), Bruxelles.
In Bucuresti actiunea va incepe la ora 14, in Piata Unirii, unde studentii romani imbracati in negru vor tine un moment de reculegere iar mai apoi vor aprinde lumanari la Biserica Ortodoxa Romana.

Actiunea de solidarizare va avea loc si in mediul online pe site-urile organizatiilor, pe conturile de Facebook si pe Yahoo Messenger.
ANOSR spera ca la aceasta actiune sa se alature cat mai multi studenti, intrucat drepturile omului si democratia sunt pentru toti oamenii.

Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 • Parteneri de încredere:

 • Arhiva: